Αν ανήκετε κι εσείς στη μεγάλη ομάδα των φίλων του συνδυασμού μπισκότου – σοκολάτας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τρουφάκια. Μπορείτε να τα κυλήσετε στο τέλος σε σοκολατένια τρούφα. Εμείς προτιμήσαμε το κακάο. Οι μπουκίτσες αυτές είναι καλοδεχούμενο κέρασμα.
Υλικά Συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή φλούδες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα ή βάφλες (ξηρές)
- 26 κερασάκια (στραγγισμένα)
- κακάκο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντάς τη συνεχώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το θρυματισμένο μπισκότο. Ανακατεύετε να καλυφθεί πλήρως από σοκολάτα. Αφήνετε για 5′ το μείγμα να κρυώσει.
- Στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια χρησιμοποιώντας για το καθένα περίπου 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Πιέζετε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας από ένα κερασάκι και ξανακλείνετε με το χέρι δίνοντας και πάλι σχήμα στρογγυλό.
- Κυλάτε τις μπαλίστες σε κακάο σκόνη και τις μεταφέρετε τα σοκολατάκια σε επίπεδη επιφάνεια ή δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρετε.
athensmagazine.gr