Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη κριτσανιστή τυρόπιτα. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά.
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 πακέτο φαρίνα
- 500 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
- Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το τυρί και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι
- Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 35 εκ και πασπαλίζουμε καλά με την μισή ποσότητα της φρυγανιάς.
- Απλώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170* στις αντιστάσεις περίπου 1 ώρα (μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα).
cookpad.com