Η απόλυτη συνταγή για την πιο αφράτη και σοκολατένια φωλιά από caprice, γίνεται πανεύκολα και θα την λατρέψουν όλοι!
Υλικά συνταγής για τη βάση και τη διακόσμηση
- 1 κουτί «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 400 γραμμάρια
- 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για τη βάση
- Ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας για γαρνίρισμα
Υλικά συνταγής για την κρέμα σοκολάτας
- 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής για τη σαντιγί
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
- Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών – 22 εκατοστών και ύψους 7,5 εκατοστών
Εκτέλεση συνταγής για τη βάση και τη διακόσμηση
- Κόβουμε λίγο τις άκρες από τα «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- Τοποθετούμε τα «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ γύρω γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας.
- Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα «Caprice».
- Αναμειγνύουμε τα «Caprice», με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.
- Αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση με τη σοκολάτα.
Εκτέλεση συνταγής για τη κρέμα σοκολάτας
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί.
- Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, με τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
- Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα.
- Ισιώνουμε την επιφάνειά της φόρμας, με σπάτουλα.
- Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για τουλάχιστον εξήντα λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί.
Εκτέλεση συνταγής για τη σαντιγί
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε αφράτη σαντιγί.
- Απλώνουμε την κρέμα γάλακτος στη φόρμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
- Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, το ξύσμα κουβερτούρας
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου.
- Κόβουμε το γλυκό σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
athensmagazine.gr