Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλύκισμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι του Δημήτρη Μακρυνιώτη και γίνεται σε χρόνο ντε τε.
Υλικά
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ινδοκάρυδο
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- 4 μεσαία αυγά
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 530 ml νερό
- Φλούδες από ένα λεμόνι ακέρωτο
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Για το γλυκό
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πριν έχουμε χτυπήσει. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα
ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και αμέσως μετά τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 25 επί 35 εκατοστών και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Τέλος, ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε πολύ σιγά, με την βοήθεια μιας κανάτας ή μιας κουτάλας με το χλιαρό σιρόπι.
athensmagazine.gr