Σαλάτα με παξιμάδι, ντομάτα και φέτα από τον Γιώργο Τσούλη έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο. Μία ιδανική γευστική και ελαφριά πρόταση για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
- 5 παξιμάδια, μικρά
- 2 χαρουποπαξίμαδα
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 4 ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένος άνηθος, για το σερβίρισμα
- Κρέμα βαλσάμικο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σπάμε ελαφρώς τα παξιμάδια και τα χαρουποπαξίμαδα με τα χέρια μας, τα βρέχουμε ελάχιστα με νερό, τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες (με τα υγρά τους), τις αλατοπιπερώνουμε και τις καλύπτουμε ομοιόμορφα με τη φέτα.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη δημιουργώντας τα μάτια και τη μύτη μιας κουκουβάγιας.
Γαρνίρουμε με άνηθο, κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.
athensmagazine.gr