Καλοκαιρινή συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και 3 ακόμα υλικά. Είναι εύκολο, γρήγορο και απίστευτα γευστικό.
Υλικά
- 1 διπλό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 4 φακελάκια με σκόνη για κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
- 1 φακελάκι με σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
- γάλα (όσο προβλέπεται στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των κρεμών)
Εκτέλεση
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
- Κρατάμε λίγα στην άκρη για γαρνίρισμα.
- Φτιάχνουμε χωριστά τα δύο είδη κρέμας χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε τα σπασμένα μπισκότα μέσα στη σοκολατένια κρέμα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα πυρέξ.
- Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και κάνουμε με αυτή σχέδια πάνω στο σοκολατένιο μείγμα.
- Εναλλακτικά, την απλώνουμε σε στρώση.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
- Και τα πασπαλίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε.
gastronomos.gr