Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη συνταγή για αυτό το γλυκό ψυγείου που είναι η χαρά του παιδιού και για τη γεύση του αλλά και για την διαδικασία παρασκευής του!
Υλικά:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- ½ φλ. γάλα
- 3 κρόκοι αυγών
- μοιρασμένη σε 3 φλ. σαντιγί έτοιμη
- 3 ½ φλ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
- ½ φλ πραλίνα σοκολάτας
- 140 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
- ½ φλ. γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων
- Κομμάτια kinder bueno για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το (απλό) γάλα.
- Περνάτε από σίτα τους 3 κρόκους και τους αφήνετε να στάξουν μέσα στα γάλατα.
- Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχετε ένα πυκνό μείγμα.
- Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Προσθέτετε 2 φλιτζάνια σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με έναν αυγοδάρτη. Αφήνετε κατά μέρος.
- Ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα με μια μαρίζ κι έπειτα προσθέτετε και την υπόλοιπη σαντιγί κι ανακατεύετε απαλά με τον αυγοδάρτη.
- Αφήνετε στην άκρη και αυτό το μπολ και βουτάτε τα μπισκότα στο γάλα και τα παρατάσσετε σε ένα ταψάκι και φτιάχνετε στρώσεις από μείγμα σοκολάτας-πραλίνας, μπισκότα και μείγμα ζάχαρούχου γάλακτος.
- Γαρνίρετε με ολόκληρα κομμάτια kinder bueno.
- Αφήνετε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
athensmagazine.gr