Το γνωστό μωσαϊκό που τρώμε χειμώνα καλοκαίρι. Μια θεϊκή εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου!
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
- 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
- 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
- Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
- Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
- Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
- Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
- Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
argiro.gr