Σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνεται σε 1 λεπτό (kladdkaka) από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για το πιο ζουμερό σοκολατένιο κέικ.
Υλικά
- 265 γρ. ζάχαρη
- 2 μεσαία αυγά
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. κακάο
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για ένα λεπτό.
- Αμέσως μετά, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 17-20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
athensmagazine.gr