Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σουηδική σοκολατόπιτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Το κόλπο με το αντικολλητικο χαρτί για τέλειο ψήσιμο

Σουηδική σοκολατόπιτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Το κόλπο με το αντικολλητικο χαρτί για τέλειο ψήσιμο

Σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνεται σε 1 λεπτό (kladdkaka) από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για το πιο ζουμερό σοκολατένιο κέικ.

Υλικά

  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για ένα λεπτό.

     

  • Αμέσως μετά, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.

     

  • Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

     

  • Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί.

     

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 17-20 λεπτά.

     

  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Κουραμπιέδες Χωρίς Ζυγαριά με τη μέθοδο 1-2-3-4!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε : Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ Για τη ...