Φτιάξτε τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια της… τεμπέλας. Πρόκειται για μια τρομερή συνταγή, η οποία είναι χωρίς γλουτένη και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά (30 κομμάτια)
- 1 γιαούρτι 200 γρ
- 200 ml σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 400 γρ. φέτα τριμμένη
- 50 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
- 380 γρ. αλεύρι Doves self rising
- 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
- 1 αυγό
- μια κ.σ. γάλα για το άλειμμα
- Πάριζα σε κομματάκια προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά να σφίξει η ζύμη. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι ίσως να χρειαστεί περισσότερο, γιατί της Doves η φαρίνα αυτή που έβαλα εγώ είναι πολύ λεπτό αλεύρι.
- Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα.
- Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά σούπας γάλα και με το πινέλο περνάμε τα τυροπιτάκια μας.
- Ψήνουμε στους 180′ στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να παγώσουν.
- Στη μισή δόση βάλαμε και κομματάκια πάριζας!
cookpad.com