Το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα και πλέον βγαίνει σε πολλές παραλλαγές.
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό πένες
- 1/2 κιλό τυρί φέτα θριμματισμένη
- 1/4 ρεγκάτο τριμμένο
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σ΄ένα πυρέξ βάζουμε τις πένες όπως είναι από το πακέτο, ρίχνουμε από πάνω τα τυριά και το αλλαντικό που θέλουμε σε κομματάκια (αν βάλουμε βέβαια).
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ που έχουμε τις πένες.
- Το ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 45` ανάλογα το φούρνο μας.
athensmagazine.gr