Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σοκολατένια «πανδαισία»: Γλυκό ψυγείου με διπλή στρώση κρέμας και αφράτη βάση κέικ που θα «λυγίσουν» όσοι το δοκιμάσουν

Σοκολατένια «πανδαισία»: Γλυκό ψυγείου με διπλή στρώση κρέμας και αφράτη βάση κέικ που θα «λυγίσουν» όσοι το δοκιμάσουν

Αφράτο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κρέμα έτοιμο σε λίγα λεπτά. Σε αυτή την συνταγή δεν θα αντισταθεί ούτε μικρός, ούτε μεγάλος.

Υλικά

  • Παντεσπάνι
  • 4 αυγά
  • 165 γρ φαρίνα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 βανίλιες

Γέμιση

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ινδοκάρυδο

Επικάλυψη σοκολάτας

  • 200 ml γάλα
  • 200 ml νερό
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 1½ κουταλιά αλεύρι
  • 2 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  • Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο.
  • Για μεγαλύτερη ευκολία χωρίζουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε αποσπώμενη φόρμα.
  • Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με την καρύδα και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
  • Την απλώνουμε ζεστή πάνω από το γλυκό, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...