-
8 φέτες ψωμί του τοστ
-
4-5 αυγά
-
1 φλ. γάλα
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2 πρέζες αλάτι
-
2 πρέζες κανέλα
-
4 γεμάτες κ.σ. πραλίνα
-
φρούτα εποχής για το σερβίρισμα (φράουλες-ακτινίδιο-βερίκοκο-ροδάκινο-μπανάνα)
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Απλώνουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ στον πάγκο.
Αλείφουμε με πραλίνα για να καλυφθούν.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμί τοστ.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτουμε το γάλα.
Βουτάμε κάθε σάντουιτς με πραλίνα, στο μείγμα αυγού και αφήνουμε να ρουφήξει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανασηκώνουμε κάθε σάντουιτς, αφήνοντας να στραγγίξει τυχόν μείγμα αυγού.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη, ίσα που να λαδωθεί το σκεύος.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το σάντουιτς να ροδίσει για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε φρούτα σε πιάτο, προσθέτουμε μια κουταλιά γιαούρτι και κόβουμε διαγώνια τα σάντουιτς σε τρίγωνα.
Σερβίρουμε τις αυγοφέτες όσο ακόμα είναι ζεστές.
Φανταστική ιδέα για το σπιτικό κυριακάτικο brunch ή πρωινό.