Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο του Άκη Πετρετζίκη

Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο του Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πράσο
  • 250 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, περίπου 7 τμχ. καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 140 γρ. ελαιόλαδο, + εξτρα για το ταψί
  • πιπέρι
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C βαθμούς στον αέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 20 γρ. φρυγανιά ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το σπανάκι, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλάτι και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τα μυρωδικά ώστε να πέσει αρκετά ο όγκος τους.
Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα, τα ρίχνουμε στο μπολ και συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε να πέσει κι άλλο ο όγκος.
Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το μπαχάρι.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και 70 γρ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε προσεκτικά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού το αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 60-70 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δες επίσης

Εύκολη και Αρωματική Τάρτα με Φρέσκα Κολοκυθάκια!

Υλικά για την τάρτα με κολοκυθάκια                   ...