-
250 γρ. κασέρι
-
250 γρ. γραβιέρα
-
250 γρ. έμενταλ
-
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
250 γρ. φέτα
-
250 γρ. ζαμπόν
-
1 συσκ. φύλλο κρούστας
-
1 lt φρέσκο γάλα
-
5 μεγάλα αυγά
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας, από την Αργυρώ, τρίβοντας σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.
Τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα για τη ζαμπονοτυρόπιτα από την Αργυρώ.
Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.