-
500 ml μούστο
-
500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
-
250 γρ. ζάχαρη
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-
1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
-
1½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
-
1/2 φλ. κονιάκ
-
Όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες χρήσεις
Εκτέλεση
Ρίχνουμε πρώτα σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο.
Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ.
Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα κουλουράκια στον αέρα στους 170°C για 40΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.