Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-
500 γρ. μακαρόνια
-
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
-
1/2 φλ. νερό βραστό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
200 γρ. χοιρινή πανσέτα
-
500 γρ. μανιτάρια
-
2 σκελ. σκόρδο
-
1/3 φλ. κρασί ξηρό
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
1/2 φλ. παρμεζάνα
-
2 κ.σ. μαιντανό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι σε μικρό μπολ και τα περιχύνουμε με το βραστό νερό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους.
Έπειτα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε την πανσέτα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄-4΄.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος light και το νερό που μουλιάσανε τα μανιτάρια πορτσίνι.
Βράζουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε γαβάθα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα πιάτα με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.