Η τεμπελόπιτα είναι η πιο εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα.
Ιδανική για τις ημέρες που δεν θέλετε να μείνετε στην κουζίνα ώρες ετοιμάζοντας το μεσημεριανό φαγητό ή το δείπνο, η τεμπελόπιτα είναι εκείνη η τυρόπιτα πάντα θέλατε να δοκιμάσετε.
Πρόκειται, για μία πεντανόστιμη πίτα, αφράτη και με ιδιαίτερα ανάλαφρη γεύση, ωστόσο πολύ πλούσια σε αρώματα.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά, ενώ δε χρειάζεται να ανοίξετε ούτε φύλλο. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα για να τη φτιάξετε ενώ το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.
Χωρίς πολλά υλικά και πολλά σκεύη, θα έχετε έτοιμη την τεμπελόπιτα πριν καν το καταλάβετε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα υλικά σας όλα μαζί και να τα βάλετε στον φούρνο.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για την τεμπελόπιτα παρακάτω
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 300 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό για το άλειμμα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το τέλος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το λάδι και το τσίπουρο. Βάζουμε το νερό, μία πρέζα αλάτι (δε βάζουμε πολύ αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι.
Λίγο -λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή δόση από τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνουμε καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα την πίτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το 1/3 του φλιτζανιού λάδι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: bovary.gr