Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, γευστικά και εύκολα να γίνουν.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα παραπάνω κομμάτι καθώς η γεύση και η τραγανή εξωτερική τους κρούστα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που όλοι τα αγαπούν, πολλοί όμως τα αποφεύγουν λόγω των θερμίδων αφού αν τηγανιστούν είναι παχυντικά.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου είναι αμέτρητες, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή.
Εμείς αυτή τη φορά έχουμε μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς λάδια αφού θα τους ψήσετε στον φούρνο, όσο για τη γεύση, είναι ανεπανάληπτη.
Εύκολα κεφτεδάκια στον φούρνο -Ελαφριά και πεντανόστιμα, γίνονται πανεύκολα
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα αυγά
1/4 κούπα νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-1/3 φλιτζάνια μαλακή ψίχα ψωμιού
2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια πάπρικα
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε κρέας, προσθέστε τα αυγά, το νερό, το κρεμμύδι, το ψωμί, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και έπειτα πλάστες μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί και ψήνουμε, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν μέσα, γύρω στα 15 με 20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
Πηγή: iefimerida