Υλικά:
-
3 τεμάχιο/ια αυγά
-
1/4 φλ. ελαιόλαδο
-
1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
-
1 τεμάχιο/ια πιπεριά κόκκινη
-
5-6 τεμάχιο/ια ασπρομανίταρα μεγάλα
-
4 τεμάχιο/ια πατάτες
-
2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
-
1/2 φλ. γάλα
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
-
200 φέτα σε τρίμα
-
λιγη φρυγανιά
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν.
Όχι όμως, να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.
Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο κι αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
Λαδώνουμε ταψί.
Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί.
Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το τυρί.
Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.