Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Φτιάχνεται σε 5 λεπτά: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα & σοκολάτα

Φτιάχνεται σε 5 λεπτά: Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα & σοκολάτα

Τέλειο μπισκοτογλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα

Συνταγή για το πιο νόστιμο, δροσερό και εύκολο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Γλυκό ψυγείου: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • Μπισκότα (3 συσκευασίες πτι μπερ)

Για την κρέμα

  • Γάλα Φρέσκο (1 λίτρο)
  • Κορν Φλαουρ (125 γραμμάρια)
  • Κακαο (2 κουταλιές της σούπας)
  • 1 Κουβερτούρα
  • Ζαχαρη (1 κούπα του τσαγιού)
  • 2 Βανίλιες
  • Βιτάμ (1 κουταλιά της σούπας)

Για τη σαντιγί

  • 1 Μόρφατ
  • 1 Ζαχαρούχο Γάλα

Για τη διακόσμηση

  • Κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου

Αρχικά, σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα, κρατώντας μία κούπα από το συνολικό φρέσκο γάλα στην άκρη. Στην κούπα φρέσκο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το υπόλοιπο φρέσκο γάλα.

Στην κατσαρόλα προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα και βράζουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού η κρέμα πήξει αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα πτι μπερ, ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις παγώσει χτυπάμε το μόρφατ μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε σαντιγί.

Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω. Λιώνουμε την κουβερτούρα, διακοσμούμε το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και πάλι. Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη. Εφόσον παγώσει καλά, σερβίρουμε.

enimerotiko

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...