Ήρθε η ώρα να φτιάξεις την αγαπημένη σου ογκρατέν συνταγή και ψάχνεις μανιωδώς τα μυστικά για ογκρατέν που θα απογειώσουν την εμφάνιση αλλά και την γεύση του πιάτου σου; Είσαι στο σωστό site!
Εκτός από τα μυστικά για ογκρατέν διάβασε και την διαφορά ανάμεσα σε ογκρατέν και σουφλέ 👉🏽Ποια είναι η διαφορά ογκρατέν και σουφλέ;
Πριν ξεκινήσουμε με τα μυστικά για ογκρατέν θα ήθελα να σου εξηγήσω λίγο τι είναι το ογκρατέν. Η συγκεκριμένη τεχνική προέρχεται από τον Γαλλικό όρο «au gratin». Το πιάτο ογκρατέν το ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιούμε υλικά για να δημιουργήσουμε μια τραγανή κρούστα! Πάμε λοιπόν να δούμε τα μυστικά για ογκρατέν.
ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ:
- Όπως είπαμε και στην αρχή πρέπει το ογκρατέν να το ψήσουμε σε υψηλή θερμοκρασία άρα πρέπει να έχεις προθερμασμένο φούρνο.
- Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι βουτυρωμένο καλά και να είναι πυρίμαχο.
- Για να κάνεις την τραγανή κρούστα για το ογκρατέν θα χρησιμοποιήσεις ή τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένο ψωμί ή συνδυασμό των παραπάνω. Πχ τριμμένο τυρί με τριμμένη φρυγανιά.
- Θα ήταν ιδανικό στο ογκρατέν σου να βάλεις τυριά που να λιώνουν όπως μοτσαρέλα, κασέρι, γραβιέρα, μαστέλο ταλαγάνι.
- Το ογκρατέν μπορεί να γίνει με ό,τι υλικά θες και σου περισσεύουν στο ψυγείο!
- Τα υλικά για να δημιουργήσεις την κρούστα θα τα βάζεις στο τέλος περίπου 10 λεπτά πριν το βγάλεις.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ:
Αφού έμαθες τα μυστικά για ογκρατέν δες και τις τοπ συνταγές
Πατάτες Ογκρατέν
Πέννες ογκρατέν με αλλαντικά και τυρί κρέμα