Εν μέσω αναταράξεων πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έφερε η κυβέρνηση προκειμένου στη συνέχεια να εκταμιευθεί η δόση των 2+10 δισ. ευρώ.
«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία), «όχι» ψήφισαν 137 βουλευτές, ενώ «παρών» κανείς. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.
Διαγραφή Παναγούλη – Νικολόπουλου
Εκτός από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η κυβέρνηση είχε ακόμη δύο απώλειες: Τον Στάθη Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία και τον Νίκο Νικολόπουλο από του ΑΝΕΛ, ο οποίος καταψήφισε. Με επιστολή του ο κ. Παναγούλης αιτιολογούσε την στάση του, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να ψηφίσει τις προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία δανειοληπτών. Ωστόσο δήλωσε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωθυπουργό «σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα». Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, με την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, με τον Πάνο Καμμένο, αμέσως μετά τη ψηφοφορία, να τον διέγραψε από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Ήδη πριν από την ψηφοφορία, το πολυνομοσχέδιο είχε φέρει μια άλλη μίνι κυβερνητική κρίση, καθώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεδομένου ότι διαφωνούσε με ορισμένες από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και δεν προτίθετο να παραστεί στην ψηφοφορία.
Τη θέση του καταλαμβάνει ο Χρίστοφορος Βερναρδάκης.