Τα Υλικά που θα χρειαστεί :
Η ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φυλλα)
Για το σιρόπι
- 500 γρ νερό (2 κούπες)
- 500 γρ ζάχαρη (2 κουπες)
- Φλούδες από 1 λεμόνι
Για το μείγμα
- 3 μέτρια αυγα
- 150 γρ ζάχαρη (3/4 της κουπας)
- 150 γρ γάλα (3/4 της κουπας)
- 150 γρ ηλιέλαιο (3/4 της κουπας)
- 30 γρ αλεύρι γ.ο.χ(2 κτσ)
- 1 κτγ μπεικιν παουντερ
- 1 πρέζα αλατι
- 3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμό από 2 λεμόνια
Ταψί 25χ30
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη ,τις φλούδες λεμονιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμου αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλατι και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθετουμε σιγά σιγά τους κρόκους από τα αυγά,το ηλιέλαιο και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ.
- Προσθετουμε το αλεύρι γ.ο.χ το μπεικιν, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
- Προσθετουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
- Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια , ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαριζ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το φυλλο κρουστας σε φρου φρου και το αφρατευουμε με τα χέρια μας.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και ρίχνουμε τα μισά φυλλα.
- Προσθετουμε το μισό μείγμα και με μια μαριζ στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φυλλα το υπόλοιπο μείγμα στρώνουμε με την μαριζ να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 c.
- Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή λεμονοπιτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες!!!
Η πιο νόστιμη σιροπιαστη λεμονοπιτα που θα όλοι θα λατρέψουν!!!
Καλή σας επιτυχία!!