Υλικά:
-
1 kg κιμά μοσχαρίσιο
-
50 γρ. παγωμένο νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
-
4 ψωμάκια για hamburger
Σως για μπέργκερ
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
4 μέτρια κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
-
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
-
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.
Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.
Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη.
Πλάθουμε 4 μπιφτέκια για μπεργκερ, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά
Όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει.
Τα ακουμπάμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα.
Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα.
Βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια στα μπεργκερ και σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.