Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Μακαρονάδα με σπανάκι. Ότι πρέπει για vegetarian

Μακαρονάδα με σπανάκι. Ότι πρέπει για vegetarian

Υλικά:

  • 300 γρ. μακαρόνια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια 
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 250 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 10 ντοματίνια 

Εκτέλεση:

Η σάλτσα

Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′.

Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα μυρωδικά τα τυριά και την κρεμα γαλακτος.

Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσουν και να γίνουν  κρέμα.

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Το σπανάκι

Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία.

Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο.

Τα μακαρόνια

Τα βράζουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό τους.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.

Αφήνουμε για 1′ .

Τα προσθετουμε (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν για να αραιώσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα  επάνω τους.

Το Σερβίρισμα

Σερβίρουμε στα πιάτα.

Τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο.

Τρίβουμε πιπέρι.

argiro.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...