Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Δυο εύκολες συνταγές για παραδοσιακό τζατζίκι και τυροκαυτερή

Δυο εύκολες συνταγές για παραδοσιακό τζατζίκι και τυροκαυτερή

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΊΚΙ 

400 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2%  (2 κεσεδάκια)
1 αγγούρι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κτσ λευκό ξίδι
1 κτγ αλάτι
πιπέρι
Άνηθος

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

400 γρ Τυρί Φέτα
200 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2%  (1 κεσεδάκι) Η με φουλ Λιπαρά
30 γρ ελαιόλαδο (3 κτσ)
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
πιπέρι

Εκτέλεση

ΤΖΑΤΖΙΚΙ

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά 1 μεγάλο αγγούρι και το βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% , το σκόρδο, το λευκό ξίδι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Στραγγίζουμε πολυ καλά το αγγούρι και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  5. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν χρεαστεί.

Πεντανόστιμο παραδοσιακό τζατζίκι!!

 

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

  1. Σε ένα μπολ σπάμε με το πιρούνι το Τυρί Φέτα
  2. Προσθέτουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2%  το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε μια πράσινη καυτερή πιπεριά και την ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  4. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Σερβίρουμε με φετούλες καυτερής πιπεριάς και φρέσκο ελαιόλαδο!

 

 

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...