Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το καβούρδισμα
- 200 γρ ώμο αμυγδαλο (1 κούπα και 1/4)
Για το μείγμα
- 1 λίτρο νερό(4 κουπες)
250 γρ ζαχαρη (1 κουπα) - 100 γρ ηλιέλαιο (7 κτσ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ κορν φλάουρ (2 κουπες)
Για την καραμέλα
- 250 γρ ζάχαρη (1 κουπα)
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη
Ταψί 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα ωμά αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 200 c.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ηλιέλαιο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη και σε ένα βαθύ τηγάνι σ χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και κάθε φορά που λιώνει συμπληρώνουμε την επόμενη δόση μέχρι να την ρίξουμε όλη.
- Μόλις έχει γίνει καραμέλα προσθέτουμε πολύ προσεκτικά όλο το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Λόγω διαφοράς θερμοκρασίας έχει παγώσει η καραμέλα για αυτό ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίσει να λιώνει δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι ανακατεύουμε ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν μέσα στο μείγμα.
- Ρίχνουμε τον χαλβά μέσα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. και τον στρώνουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα και έπειτα πατάμε με μια μεμβράνη να ισιώσει η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και έπειτα με ένα φλόγιστρο καίμε την ζάχαρη .
- Όποιος θέλει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει φλόγιστρο και να βάλει τον χαλβά στον φούρνο στις αντιστάσεις πάνω πάνω για 15-20 λεπτά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Ο πιο νόστιμος και εύκολος Χαλβάς Φαρσάλων που θα έχετε δοκιμάσει!!