Μια κινεζική εταιρεία μόλις παρουσίασε ένα νέο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που μοιάζει με άνθρωπο και είναι τρομακτικά καλό στο να μιμείται κινήσεις. Η εταιρεία Astribot με έδρα τη Σενζέν εργάζεται πάνω στο ρομπότ εδώ και ένα χρόνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, και ελπίζει να το διαθέσει στο εμπόριο αργότερα φέτος.
Το ρομπότ, γνωστό ως S1, είναι πολύ ταχύτερο και ισχυρότερο από τον μέσο άνθρωπο. Σύμφωνα με την Astribot, το ανθρωποειδές μπορεί να εκτελεί κινήσεις με μέγιστη ταχύτητα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και να χειρίζεται φορτίο 10 κιλών ανά βραχίονα. Συγκριτικά, ένας ενήλικας άνδρας μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες περίπου επτά μέτρων ανά δευτερόλεπτο.
Αυτή η ταχύτητα είναι που το καθιστά ικανό να τραβήξει ένα πανί κάτω από μια στήλη με ποτήρια κρασιού χωρίς να τα αναποδογυρίσει – ένα κατόρθωμα που λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία.
Το S1 είναι ικανό για απίστευτα ακριβείς εργασίες, από το γύρισμα ενός σάντουιτς σε ένα τηγάνι μέχρι τη γραφή καλλιγραφίας.
Το βίντεο που δημοσίευσε η Astribot για την επίδειξη των ικανοτήτων του S1 δείχνει το ανθρωποειδές να εκτελεί κλασικές καθημερινές εργασίες, όπως να φτιάχνει ποτά και να ετοιμάζει φαγητό.
Ρομπότ για τις πιο επικίνδυνες ανθρώπινες εργασίες
Αυτά τα ρομπότ-σύντροφοι μπορούν να γίνουν το οικιακό προσωπικό του μέλλοντος. Αλλά η Astribot δεν οραματίζεται αυτά τα ανθρωποειδή μόνο ως υπηρέτες των πλουσίων.
Η εταιρεία προβλέπει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ θα αναλάβουν τις ανθρώπινες εργασίες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Astribot, «μπορούν να μάθουν, να σκεφτούν και να εργαστούν όπως οι άνθρωποι. Μπορούν να χρησιμοποιούν ανθρώπινα εργαλεία και εξοπλισμό για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν βαρετές, δύσκολες ή επικίνδυνες εργασίες».
Ο ιστότοπος αναφέρει επίσης ότι η μητρική εταιρεία, Stardust Intelligence, ιδρύθηκε από τον Lai Jie, ο οποίος εργάστηκε επίσης με το Εργαστήριο Ρομποτικής της Tencent, την Baidu και το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.
Η Tencent και η Baidu και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη.
Πηγή: FOXreport.gr