Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Η κίνηση Ράμα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα – Πρόγραμμα εκμάθησης αλβανικών με φόντο την… Ακρόπολη

Η κίνηση Ράμα μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα – Πρόγραμμα εκμάθησης αλβανικών με φόντο την… Ακρόπολη

Μπορεί η πολιτική φιέστα του Έντι Ράμα στην Αθήνα να μπήκε πλέον στο… χρονοντούλαπο, αλλά η επόμενη κίνηση από τον Αλβανό πρωθυπουργό με φόντο την Ελλάδα δεν άργησε.

Μάλιστα, η φράση «με φόντο την Ελλάδα» πήρε και κυριολεκτικό χαρακτήρα. Μέσω ανακοίνωσής του στα social media, την οποία δημοσίευσε παράλληλα και η αλβανική πρεσβεία στη χώρα μας, εξαγγέλθηκε η έναρξη προγράμματος εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία στην οποία διακρίνονται η αλβανική και η ελληνική σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Πρόκειται για το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού της Αλβανίας, «Δάσκαλοι για την Ελλάδα», το οποίο αποσκοπεί στην εκμάθηση αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στη συνέχεια θα επεκταθεί και στη διδασκαλία λογοτεχνίας και ιστορίας της Αλβανίας.

Βεβαιώς, το πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας των γονιών τους για παιδιά με καταγωγή από τη γειτονική χώρα, είναι κάτι που χαρακτηρίζεται θετικό. Θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να φανεί το περιεχόμενο του μαθήματος ιστορίας, καθώς στη γείτονα η διδασκαλία γίνεται σε μια ύλη που εμπεριέχονται πολλά στοιχεία αλυτρωτισμού.

Η ανακοίνωση Ράμα για το πρόγραμμα «Δάσκαλοι για την Ελλάδα»

Η Πρεσβεία της Αλβανίας ενημερώνει την έναρξη της διαδικασίας συλλογής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, για το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, «Δάσκαλοι για την Ελλάδα».

Το πρόγραμμα αυτό έχει στη βάση του την εκμάθηση αλβανικής γλώσσας για παιδιά Αλβανών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια θα επεκταθεί και στη διδασκαλία λογοτεχνίας και ιστορίας της Αλβανίας.

Η Πρεσβεία καλεί όλους τους καθηγητές των αδειούχων καθηγητών Αλβανικής γλώσσας να υποβάλουν αίτηση στην κλειστή διεύθυνση www.mesuespergreqine.gr (ο σύνδεσμος θα ενεργοποιηθεί σύντομα) για να εκφράσουν ετοιμότητα και να παρουσιάσουν μόνο το έγγραφο της άδειας εκπαιδευτικού.

Επίσης, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μπουν σε εκπαιδευτικά μαθήματα για να δώσουν μάθημα στην αλβανική γλώσσα και να λάβουν πιστοποιητικό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουν αίτηση.

Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται οικονομικά από την αλβανική κυβέρνηση και όλοι οι επιλεγμένοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν μηνιαίο μισθό από το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού.

Ανοιχτές οι αιτήσεις έως 30 Ιουνίου 2024

Αδελφικά,

Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας στην Ελλάδα

Για διευκρινιστικές πληροφορίες γράψτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: πρεσβεία. [email protected] προς.

 

 

ieidiseis

Δες επίσης

«Βόμβα» Χρηστίδη για Ραγκούση: «Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ γιατί κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι είναι υπεργολάβος του Μαρινάκη – Έβριζε τον Τσίπρα»

Σε μία αποκάλυψη για τον Γιάννη Ραγκούση και τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου ...