Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (2,5 κούπες)
- 400 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας (2 κούπες)
Προαιρετικά για το στόλισμα
- Σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε μια μαλακή κρέμα σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το άλειμμα πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20χ12χ8 εκατοστά .
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να αποφύγουμε τα κρυσταλλάκια και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-7 ώρες.
- Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το παγωτό είναι πεντανόστιμο πολύ μαλακό και μπορείτε να το στολίσετε με σιρόπι καραμέλας με ξηρούς καρπούς ή με ότι άλλο σας αρέσει!!
Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!!
Καλή σας επιτυχία!!