Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κασσελάκης: Το πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων για την επεισοδιακή συνέντευξη στην Ρόδο – «Εκτέθηκε για την άγνοιά του» απαντά η δημοσιογράφος

Κασσελάκης: Το πινγκ-πονγκ ανακοινώσεων για την επεισοδιακή συνέντευξη στην Ρόδο – «Εκτέθηκε για την άγνοιά του» απαντά η δημοσιογράφος

Ένα «πινγκ πονγκ» ανακοινώσεων ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκύψει, με αφορμή την χθεσινή (31/05) επεισοδιακή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Voice» στην Ρόδο, από την οποία αποχώρησε εκνευρισμένος, με την δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη να δίνει σήμερα την δική της απάντηση για τα όσα σημειώθηκαν.

«Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον Κασσελάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτό συνέβη χθες στην εκπομπή μου. Ο Κασσελάκης εκτέθηκε για την άγνοιά του» αναφέρει αρχικά η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη στην δήλωσή της, και προσθέτει πως «δεν διαφώνησα με τις πολιτικές απόψεις του. Τον κάλεσα άλλωστε για να τις εκθέσει, όχι για να τις αντικρούσω.

Την άγνοιά του όμως στα τοπικά ζητήματα που έθιξε, ήμουν υποχρεωμένη να την επισημάνω και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε τους συνεργάτες του; Για την άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη ευθύνεται μόνο ο ίδιος και εκείνοι που τον περιβάλλουν.

Όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα που γράφει στα social media για αποστήματα που θα σπάσει, για εντολοδόχους του Μαξίμου, για διαβρωμένες συνειδήσεις, για λάσπη, για προπαγάνδα και άλλα τέτοια ηρωικά και επικά, προφανέστατα για να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και την αμήχανη εικόνα που έδωσε στο κοινό του, ουδόλως με αφορούν και με αγγίζουν.

Άλλωστε δεν χρειαζόταν “δάκτυλος Μαξίμου” για να εκτεθεί. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του».

Κασσελάκης: Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα

Πριν την δήλωση-απάντηση της δημοσιογράφου, είχε προηγηθεί η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε «όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου – στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός».

«Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος. Έτσι έγινε το μαύρο – άσπρο. Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις. Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Θα μου πείτε, “μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;”. Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα».

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά», καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ρωμανός για Κασσελάκη: Για μία ακόμη φορά κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού

Την συνέντευξη κατά την οποία επικράτησε ένταση ανάμεσα στην δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη και τον κ. Κασσελάκη, σχολίασε και η Νέα Δημοκρατία με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νίκο Ρωμανό να τονίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού».

«Στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, είναι η πολλοστή φορά που το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν του αρέσει ή να μην ακούσει μια άποψη που δεν του αρέσει. Το έκανε με τον κ. Ευαγγελάτο όταν τον ρώτησε για το πόθεν έσχες του. Το έκανε με την κ. Χρηστίδου όταν τον ρώτησε για τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του. Το έκανε ακόμα και με τον κ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Και το επανέλαβε σήμερα με τη δημοσιογράφο κα Ρένα Παυλάκη στη Ρόδο, όταν τον ενημέρωσε ότι εν αντιθέσει με όσα έλεγε, η καμπάνια για το νησί έτρεξε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού. Δυστυχώς για εκείνον, επικοινωνία δεν είναι μόνο τα βιντεάκια στα social media. Επικοινωνία σημαίνει να ακούς τον συνομιλητή σου. Να απαντάς στις ερωτήσεις του. Και να σέβεσαι τις απόψεις του, χωρίς να το βάζεις στα πόδια μόλις νιώσεις πίεση».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοσιογράφου ήταν έντονη σε πολλά σημεία τόσο για την καμπάνια αμέσως μετά τις φωτιές πέρυσι στην Ρόδο, όσο και για τον τζίρο και τα κέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων.

«Να λέμε στον κόσμο την αλήθεια, αλλιώς να μην μιλάμε» ακούγεται να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ λίγο παρακάτω αναφέρει:

«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει.

«Δεν είπα για όλα» απάντησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει: «για όλα, για όλα».

Σε ένα σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον έλεγχο που κάνει για πιθανή σπατάλη ύψους 2,5 δισ. ευρώ για ψηφιακά έργα. Η δημοσιογράφος τον διέκοψε λέγοντας ότι χθες που ήταν προσκεκλημένος ο Θανάσης Παπαθανάσης τον ρώτησε για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο οποίος απάντησε ότι είναι απλά ένα δημοσίευμα στο Politico προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κασσελάκη.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να απαντά λέγοντας πως «εύχεται κάθε επιτυχία στους Ροδίτες και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία εάν είναι τόσο χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη χώρα που συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη». Από την πλευρά της η δημοσιογράφος ευχήθηκε «κάθε επιτυχία εάν νομίζετε πως θα γίνετε πρωθυπουργός με το να μου επιτίθεστε, να επιτίθεστε στους δημοσιογράφους». Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε τότε ότι “δεν επιτέθηκα στους δημοσιογράφους. Δεν είπα τίποτα προσωπικό για εσάς” και πρόσθεσε ότι στηρίζει τα τοπικά ΜΜΕ.

Ένταση προκλήθηκε και όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη διαφημιστική καμπάνια μετά τις περσινές πυρκαγιές. Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι “κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να δείξουμε ότι η ζωή συνεχίζεται στην Ρόδο κανονικά κι εκείνοι έκαναν καμπάνια για την επόμενη χρονιά”. Η δημοσιογράφος απάντησε ότι “κ. πρόεδρε έγινε και άμεση καμπάνια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με αποτέλεσμα έξι ημέρες μετά τη φωτιά να αναστραφεί εντελώς το κλίμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν είχε καν ανατεθεί σε εταιρεία η καμπάνια έξι ημέρες μετά τη φωτιά. Επέμενε δε, “στείλτε μου την καμπάνια να την δω”.

Δες επίσης

Ξεκίνησαν Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Νομικούς Εισηγητές στο Κτηματολόγιο σε 10 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ναυπλίου, Βόλου, Θήβας, Έδεσσας, Κεφαλονιάς, ...