Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
- 3 φέτες ψωμί για τοστ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- 1 φιλέτο κοτόπουλο (κομμένο στην μέση)
- Αλάτι
- πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
-
150 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
- 1 κτσ μουστάρδα ντιζόν
- 2 φιλέτα αντζούγιες σε ελαιόλαδο
- 30 γρ παρμεζάνα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 2 κτσ ελαιόλαδο
- 2 κτσ χυμό λεμόνι
- πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ
- 1 μικρό μαρούλι
- Κομμάτια Παρμεζάνας
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια το ψωμί για τοστ και το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 180 c.
- Κόβουμε στην μέση ένα φιλέτο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και από τις δυο πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ, την μουστάρδα, τις αντζούγιες, την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το πιπέρι και πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και στήνουμε την σαλάτα.
- Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε με τα χέρια μας το μαρούλι ρίχνουμε την ελαφριά σάλτσα, τα κρουτόν, το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα πίλνερ κόβουμεσε χοντρές φέτες το τυρί παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους και απολαμβάνουμε την πιο νόστιμη δροσερή και ελαφριά σαλάτα τύπου Caesars