Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / 5 δροσιστικά κοκτέιλ με φρούτα που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

5 δροσιστικά κοκτέιλ με φρούτα που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι

Οι φυσικοί χυμοί και οι πολτοί φρούτων προσδίδουν όχι μόνο γεύση, αλλά και χρώμα, καθιστώντας τα ποτά αυτά ελκυστικά και οπτικά. Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή φρουτώδη κοκτέιλ που μπορούν να μετατρέψουν κάθε καλοκαιρινή βραδιά σε μια μικρή γιορτή.

Mojito με φράουλα

 

Το κλασικό  Mojito αποκτά μια γλυκιά ανατροπή με την προσθήκη φρέσκων φραουλών. Η δροσιά της μέντας και η οξύτητα του λάιμ συνδυάζονται τέλεια με τη γλυκύτητα της φράουλας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό ποτό.

Υλικά:
– 2 φράουλες
– 8 φύλλα μέντας
– 1/2 λάιμ, κομμένο σε τέταρτα
– 2 κουταλάκια ζάχαρη
– 60 ml ρούμι
– Σόδα
– Πάγος

Εκτέλεση:
Λιώστε τις φράουλες, τα φύλλα μέντας, το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι. Προσθέστε το ρούμι και τον πάγο και γεμίστε με σόδα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Pina Colada

 

Ένα από τα πιο κλασικά καλοκαιρινά κοκτέιλ, η Pina Colada, συνδυάζει τον εξωτισμό του ανανά με την κρεμώδη γεύση της καρύδας. Είναι ιδανικό για όσους λατρεύουν τα γλυκά και πλούσια ποτά.

Υλικά:
– 60 ml ρούμι
– 90 ml χυμό ανανά
– 30 ml κρέμα καρύδας
– Πάγος

Εκτέλεση:
Χτυπήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σερβίρετε σε ποτήρι και διακοσμήστε με ένα κομμάτι ανανά.

Daiquiri με καρπούζι

 

Το δροσιστικό καρπούζι είναι η ιδανική βάση για ένα καλοκαιρινό νταϊκιρί. Το ποτό αυτό είναι αναζωογονητικό και ελαφρύ, κατάλληλο για τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Υλικά:
– 90 ml χυμό καρπουζιού
– 45 ml ρούμι
– 15 ml χυμό λάιμ
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– Πάγος

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο. Σουρώστε και σερβίρετε σε ποτήρι κοκτέιλ.

Mango Margarita

 

Η τροπική γεύση του μάνγκο δίνει μια εξωτική νότα στο κλασικό μαργαρίτα. Είναι ένα ποτό γεμάτο γεύση που θα σας μεταφέρει αμέσως σε ένα παραδεισένιο νησί.

Υλικά:
– 60 ml τεκίλα
– 30 ml λικέρ πορτοκάλι (Triple Sec)
– 60 ml πολτό μάνγκο
– 30 ml χυμό λάιμ
– Πάγος
– Αλάτι για το χείλος του ποτηριού

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο. Περάστε το χείλος του ποτηριού με λάιμ και βουτήξτε το σε αλάτι. Σουρώστε το ποτό και σερβίρετε.

Blueberry Mojito

 

Ένα παραλλαγμένο Mojito που περιλαμβάνει τα φρέσκα και ζουμερά μύρτιλα. Η γεύση του είναι δροσερή και φρουτώδης, ιδανική για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Υλικά:
– 1/2 φλιτζάνι μύρτιλα
– 8 φύλλα μέντας
– 1/2 λάιμ, κομμένο σε τέταρτα
– 2 κουταλάκια ζάχαρη
– 60 ml ρούμι
– Σόδα
– Πάγος

Εκτέλεση:
Λιώστε τα μύρτιλα, τα φύλλα μέντας, το λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι. Προσθέστε το ρούμι και τον πάγο και γεμίστε με σόδα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Αυτά τα φρουτώδη κοκτέιλ δεν είναι μόνο δροσιστικά αλλά και απολαυστικά. Προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, καθιστώντας τα ιδανικά για καλοκαιρινά πάρτι και στιγμές χαλάρωσης. Δοκιμάστε τα και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του καλοκαιριού σε κάθε γουλιά! Πηγή: perpetual

Δες επίσης

Τραγανά Κρουασάν με Ζαμπόν & Τυρί!

Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας 130 γρ. τυρί κρέμα 5 φέτες ζαμπόν 4 φέτες τυρί gouda ...