Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε το Σάββατο και την Κυριακή στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, δημιουργώντας κατά τόπους προβλήματα, ενώ σημειώθηκαν περισσότεροι από 50.000 κεραυνοί, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν κάποιες τοπικές συννεφιές προς την περιοχή της Κρήτης και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και τοπικές βροχές. Το απόγευμα αυτά τα φαινόμενα (μπόρες και τοπικές καταιγίδες) θα μεταφερθούν σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως προς τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο κοντά στους 30-34 βαθμούς Κελσίου, κοντά στη μέση θερμοκρασιακή για την εποχή τιμή. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με μέτριες εντάσεις κοντά στα 4-5 μποφόρ.

Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας στο τέλος της εβδομάδας

Αύριο, Τρίτη, θα σημειωθεί νέα αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες, όχι τόσο έντονες όσο το Σαββατοκύριακο, κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και σε περιοχές γύρω από την οροσειρά, ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης.

Την Τετάρτη θα σημειωθεί αστάθεια στο Ιόνιο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (Θεσσαλία, κεντρική Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, κεντρική Μακεδονία), με το ίδιο καιρικό μοτίβο.

Την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια για λίγο, ενώ από το Σαββατοκύριακο ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα προσεγγίσει τη χώρα μας από την κεντρική Μεσόγειο. Οι άνεμοι τις επόμενες ημέρες δεν θα προβληματίσουν και θα πνέουν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μια μικρή άνοδο στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Δες επίσης

Το… μήνυμα που έστειλαν 11 «γαλάζιοι» βουλευτές στην κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και η απάντηση

Σε μια κίνηση, που όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε συζητήσεις, προχώρησαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής ...