Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά των υποψηφίων για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά των υποψηφίων για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 27,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,1%.  Τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,8%.

Πώς κρίνουν οι πολίτες το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση αν είναι θετικό το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στην πορεία της χώρας, το 49,6% από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν θετικά ενώ το 46,5% απάντησε μάλλον όχι.

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική, το 50,4% απάντησε θετικά και το 45,3% αρνητικά.

Σε ερώτηση σε ψηφοφόρους του κόμματος αν για το ποιος θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του ΠΑΣΟΚ το 64% απάντησε «μεταρρυθμιστικό κέντρο» ενώ το 28,8% απάντησε «Σύγκλιση με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά».

Πρώτος σε δημοφιλία εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 70%, ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ότι ο Χάρης Δούκας είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Ως προς την πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν «Νίκος Ανδρουλάκης» ενώ οι υπόλοιποι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν «Χάρης Δούκας».

Δες επίσης

Το… μήνυμα που έστειλαν 11 «γαλάζιοι» βουλευτές στην κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και η απάντηση

Σε μια κίνηση, που όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε συζητήσεις, προχώρησαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής ...