Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικές καταστροφές φέρνει νέες επιβαρύνσεις

Η υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικές καταστροφές φέρνει νέες επιβαρύνσεις

Το νέο πλαίσιο που προωθείται για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτων έναντι φυσικών καταστροφών αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά και στα νοικοκυριά. Η κίνηση αυτή στοχεύει να ενισχύσει την ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, παρέχοντας παράλληλα άμεση αποζημίωση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις και σεισμοί.

Η εισαγωγή των νέων ασφαλιστικών καλύψεων συνοδεύεται από κίνητρα για όσους επιλέγουν να προστατεύσουν τα οχήματά τους, ενώ αναμένονται αντικίνητρα για όσους δεν συμμορφώνονται με τη νέα νομοθεσία. Το κόστος της ασφάλισης αναμένεται να ποικίλλει ανάλογα με την αξία του οχήματος, τη γεωγραφική θέση και το επίπεδο κινδύνου της περιοχής, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, σε μια περίοδο που πολλοί ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις.

Με αυτό το μέτρο, η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πιο σταθερό και ανθεκτικό σύστημα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, καθιστώντας τους πολίτες πιο προετοιμασμένους και καλύπτοντας τυχόν υλικές ζημιές με ταχύτερους και πιο αποδοτικούς μηχανισμούς αποζημίωσης.

 

 

newpost

Δες επίσης

Το… μήνυμα που έστειλαν 11 «γαλάζιοι» βουλευτές στην κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια και η απάντηση

Σε μια κίνηση, που όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε συζητήσεις, προχώρησαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Εθνικής ...