Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των Τράγκα – Η προσφυγή στα δικαστήρια των Virgin Islands και η αμύθητη περιουσία

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο των Τράγκα – Η προσφυγή στα δικαστήρια των Virgin Islands και η αμύθητη περιουσία

Την ακτινογραφία, των κινήσεων που έγιναν μέσω της εταιρείας που είχε στήσει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ο Γιώργος Τράγκας και στην οποία ανήκει το 70% της περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου, θα έχει πλέον στα χέρια του και μάλιστα με δικαστική απόφαση ο κληρονόμος του Γιάννης Τράγκας.

Όπως αποκαλύπτει το newsit.gr, την Τρίτη, οι δικαστικές αρχές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ανατολικής Καραϊβικής, ενημέρωσαν τη δικηγορική εταιρεία του κ. Νίκου Αγαπηνού, ο οποίος εκπροσωπεί τον γιο του Γιώργου Τράγκα, ότι η προσφυγή που ειχαν κάνει για να διαπιστώσουν το ενεργητικό της συγκεκριμένης εταιρείας, έγινε δεκτή και έτσι μέσα στις επομενες 14 ημέρες, τα έγγραφα θα βρίσκονται στη διάθεση του κληρονόμου, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να ξεκινήσει ένα ακόμη επεισόδιο στο περιουσιακό θρίλερ μεταξύ του γιου του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη και της χήρας του δημοσιογράφου, Μαρίας Καρρά.

Βέβαια, το σήριαλ του λεγόμενου «Πολέμου των Τράγκα» έχει οπως όλα δείχνουν ακόμα πολλά επεισόδια μέχρι να γραφτεί το φινάλε, καθώς μετά την τελευταία και σημαντική μάχη που κέρδισε ο υιος Τράγκα, με την απόφαση του δικαστηρίου των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, έπονται και άλλα δικαστήρια τόσο σε αστικό, όσο και ποινικό επίπεδο.

Όπως αυτό που έχει προσδιοριστεί στις 9 Οκτωβρίου όπου θα εξεταστεί η που κατάθεσε ο Γιάννης Τράγκας για την παύση του συνεκτελεστή της διαθήκης του Γιωργου Τράγκα, Ελβετού δικηγόρου Ivo Ottavio Frencescon, τον οποιο κατηγορεί οτι με την ιδιότητα ενός εκ των δύο εκτελεστών της διαθήκης, προέβαινε σε περίεργες ενέργειες και πλήρωνε υπέρογκα ποσά που προσεγγίζουν τις 400.000 ευρώ, χωρίς να ενημερώνει τον ίδιο και τον έλληνα συμβολαιογράφο συνεκτελεστή.

Παράλληλα, τόσο ο ίδιος όσο και η κυρία Καρρά εχουν μηνυθεί για κακουργηματική απιστία, απο τον κληρονόμο του δημοσιογράφου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί δικάσιμος.

Η προσφυγή στα δικαστήρια των Virgin Islands και η περιουσία

Συμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει το newsit.gr, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ανατολικής Καραιβικής, του υιού Τράγκα μέσω της δικηγορικής εταιρείας του κ. Νίκου Αγαπηνού, έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο κληρονόμος του δημοσιογράφου ήθελε με αυτή την ενέργεια να «ξεκλειδώσει» το μυστήριο με τις κινήσεις της εταιρείας Family Line για να έχει πλήρη εικόνα αναφορικά με το τι συνέβαινε πριν και κυρίως μετά το θάνατο του πατέρα του. Στην παράγραφο με τίτλο: «Προσπάθειες αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με το Family Line», αναφέρονται χαρακτηριστικά δα εξής: «Η διαθήκη του θανόντος ανέφερε ότι κατείχε μετοχές της FamilyLine, η οποία τώρα γνωρίζω ότι είναι εταιρεία BVI. Αυτές οι μετοχές φαίνεται να αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της περιουσίας. Συνοπτικά, αυτό συμβαίνει γιατί:

Η Family Line φαίνεται να κατέχει τις μετοχές της SKY 641 LLC, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου της Νέας Υόρκης όπως αναφέρεται στη διαθήκη του θανόντος. Η Family Line φαίνεται να διατηρεί έναν λογαριασμό στο EFG που περιέχει c. 8,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά και μετοχές (σε τραπεζικό λογαριασμό) και μπορεί να κατέχει άλλα περιουσιακά στοιχεία (όπως τραπεζικές θυρίδες).

Έρευνες από τους δικηγόρους μου στις ΗΠΑ αποκάλυψαν αργότερα ότι η Family Line Ltdχρησιμοποιήθηκε για την αγορά άλλων ακινήτων στις ΗΠΑ, τα οποία κατέχονται μέσω US LLC που είναι θυγατρικές εταιρείες της Family Line. [….].

Στις 4 Απριλίου 2023, έλαβα μια λίστα με τους διευθυντές της Family Line Ltd από την Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών BVI που δείχνει ότι οι διευθυντές της ήταν η κα Καρρά και μια οντότητα που ονομάζεται Maxam Services S.A (“Maxam”). Από έρευνα με το Μητρώο Εταιρικών Υποθέσεων προέκυψε επίσης ότι ο εγγεγραμμένος αντιπρόσωπος της Family Line είναι η Respondent, Trident Trust Company (BVI) Ltd, και παρουσιάζω μια πρόσφατη αναφορά αναζήτησης που το επιβεβαιώνει.

Όσον αφορά τη Maxam, πιστεύω ότι είναι εταιρεία του Παναμά όπως επιβεβαιώνεται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Dato Capital, έναν πάροχο υπηρεσιών επιχειρηματικής πληροφόρησης. Νόμιμος εκπρόσωπος της Maxam είναι ο κ. Francescon και συμπεραίνω ότι το δικηγορικό του γραφείο παρέχει εταιρικές υπηρεσίες στη Maxam.

[….] Αναζήτησα περαιτέρω πληροφορίες για την Family Line από την κα Καρρά, χωρίς αποτέλεσμα. Συνοπτικά:Έγραψα στην κα Καρρά στις 2 Απριλίου 2024, ζητώντας έναν πλήρη κατάλογο των περιουσιακών στοιχείων της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου και λεπτομερειών σχετικά με τις θυγατρικές εταιρείες και τα περιουσιακά στοιχεία της Family Line. Το αίτημα έλαβε τη μορφή «εξώδικου αιτήματος», το οποίο είναι ένα είδος νομικού αιτήματος σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Δεν έλαβα καμία απάντηση σε αυτό το αίτημα.

Ανησυχητικά, φαίνεται ότι η Family Line συνεχίζει να πραγματοποιεί πληρωμές εν αγνοία μου ως συγκληρονόμου ή τη σύμφωνη γνώμη του συνεκτελεστή. Συγκεκριμένα, έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες πληρωμές σε μια αμερικανική δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία (σ.σ αναφέρεται στην εταιρεία)προφανώς σε σχέση με ακίνητα που κατέχονται από θυγατρικές της Family Line. Η ίδια η εταιρεια αρνήθηκε να παράσχει πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν, τουλάχιστον μία από τις οποίες είχε εξουσιοδοτηθεί από τον κ. Francescon κατά παράβαση της Προσωρινής Διαταγής.

Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω ότι ανακάλυψα επίσης μια πράξη πώλησης που καταγράφει την πώληση ενός ακινήτου στη Νεβάδα που ανήκει στην Veer View LLC. Η εταιρεία Nevada LLC της οποίας ο «διαχειριστής» αναφέρεται ως ο θανών απο το εταιρικό μητρώο της Νεβάδα. Η πράξη υπεγράφη από την κα Καρρά με την ιδιότητά της ως «διευθύνοντος μέλους» της Veer View LLC. Η πώληση πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου 2022».

Η νομική άποψη

Ο νομικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Αγαπηνός, μιλώντας στο newsit.gr για την υπόθεση επισημαίνει πως «Ο εντολέας μου Γιάννης Τράγκας προσέφυγε στο Πρωτοδικείο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων καταρχήν με αίτημα την έκδοση δικαστικής απόφασης δια της οποίας να αποσαφηνιστεί η μετοχική σύνθεση της εταιρείας με την επωνυμία «FAMILY LINE».

Στην ενέργεια αυτή προέβη με στόχο να αποδειχτεί ότι μοναδικός μέτοχος εν ζωή της ως άνω εταιρείας ήταν ο εκλιπών σήμερα πατέρας του Γιώργος Τράγκας, άρα να πιστοποιηθεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η μετοχή της εταιρείας αυτής αποτελεί κληρονομιαίο περιουσιακό στοιχείο του διαθέτη.

Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω εταιρεία κατέχει περίπου το 70% της συνολικής κληρονομιαίας περιουσίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

– Μετοχές διαφόρων αμερικανικών εταιρειών (τύπου LLC) που κατέχουν ακίνητα στις ΗΠΑ.

– Θυρίδες σε πιστωτικά ιδρύματα στο Μονακό που περιέχουν εκτός των άλλων και ράβδους χρυσού αξίας περίπου τριών εκατομμυρίων (3.000.000) ευρώ.

– Χρηματικά διαθέσιμα σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Παράλληλα, με την ίδια προσφυγή ο Γιάννης Τράγκας αιτείται να του χορηγηθούν όλα τα στοιχεία των οικονομικών συναλλαγών της ανωτέρω εταιρείας που έλαβαν χώρα από τον θάνατο του εκλιπόντος πατέρα του Γιώργου Τράγκα μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι τη διοίκηση της εν λόγω εταιρείας κατά το διάστημα αυτό ασκεί αδιαλείπτως η κυρία Μαρία Καρρά μαζί με τον συνεκτελεστή της διαθήκης Ivo Francescon.

Όπως γίνεται αντιληπτό τα στοιχεία που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν αφενός στην διαδικασία της απογραφής της κληρονομιαίας περιουσίας αφετέρου στη δίκη που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Πρωτοδικείο της Περιφερειακής έδρας Αμαρουσίου ( κατόπιν του νέου δικαστικού χάρτη) στις 09-10-2024 με αίτημα από πλευράς μας την παύση του κυρίου Ivo Feancescon από την ιδιότητα του ως συνεκτελεστή της διαθήκης εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των «ατασθαλιών» που εντοπίσαμε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γεγονότα που έχουμε αναδείξει σχετικά και δημοσίως.

Για όλες τις ανωτέρω ενέργειες του εντολέως μου θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι έχει ενημερωθεί προσηκόντως και ο διακεκριμένος συμβολαιογράφος και συνεκτελεστής της διαθήκης στην Ελλάδα κύριος Στέφανος Βασιλάκης, όπως και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη διαδικασία ενώπιον των δικαστηρίων του Μονακό, όπου και προσέφυγε η κυρία Μαρία Καρρά, άσκησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του εντολέως μου Γιάννη Τράγκα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των θέσεων μας με αποτέλεσμα όπως όλοι γνωρίζετε την καθ΄ολοκληρίαν απόρριψη των ισχυρισμών της αιτούσας».

Πηγή: newsit

Δες επίσης

Οριστικό τέλος στις μετατάξεις και αποσπάσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων – Στα «κάγκελα» δάσκαλοι και καθηγητές

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει μέσω σχετικής διάταξης σε νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί ...