Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Ιταλία: Συνελήφθη Eλληνοαυστραλός που κατηγορείται ότι διέπραξε διπλό φόνο πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη

Ιταλία: Συνελήφθη Eλληνοαυστραλός που κατηγορείται ότι διέπραξε διπλό φόνο πριν από 47 χρόνια στην Μελβούρνη

Ο άνδρας, εξήντα πέντε ετών, σήμερα, κατηγορείται από την δικαιοσύνη της Αυστραλίας για δύο στυγερές δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Μελβούρνη το 1977. Τότε, νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους, είχαν βρεθεί δύο νέες γυναίκες, οι Σουζάνε Άρμστρονγκ και η Σούζαν Μπάρτλετ, 27 και 28 ετών. Ο δολοφόνος της είχε σκοτώσει με δεκάδες μαχαιριές. Το μόνο που επέζησε, ήταν το δεκαέξι μηνών παιδί της Άρμστρονγκ, το οποίο κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο.

 

Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ του DNA.

Σύμφωνα με ιταλικά και αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας, εδώ και πολλά χρόνια βρισκόταν στην Ελλάδα, “όπου ο νόμος δεν επιτρέπει την σύλληψη υπευθύνων δολοφονικών πράξεων, αν έχουν παρέλθει πάνω από είκοσι χρόνια από την τέλεσή τους”. Πριν από επτά χρόνια είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και τελούσε υπό παρακολούθηση.

 

 

Ο φερόμενος ως δολοφόνος έφτασε σήμερα στην Ιταλία για διακοπές και συνελήφθη μόλις κατέβηκε από το αεροσκάφος. Οι αρχές της Αυστραλίας προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή του στην οποία, όμως, είναι απίθανο να δοθεί “πράσινο φως” πριν από την πάροδο ενός χρόνου.

Δες επίσης

Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας – «Ήθελα να εκτονώνομαι»

Δάσκαλε που δίδασκες… Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ...