Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο Έντι Ράμα ετοιμάζει αυτόνομο μουσουλμανικό κράτος μέσα στην Αλβανία στα πρότυπα του Βατικανού

Ο Έντι Ράμα ετοιμάζει αυτόνομο μουσουλμανικό κράτος μέσα στην Αλβανία στα πρότυπα του Βατικανού

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια του Έντι Ράμα, θα δημιουργηθεί το μικρότερο κράτος του κόσμου: Ένα μουσουλμανικό κράτος, στα πρότυπα του Βατικανού, μέσα στα Τίρανα, στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τους New York Times αυτό το νέο κράτος που ονειρεύεται ο Έντι Ράμα στην Αλβανία, θα ελέγχει σε μέγεθος περίπου 5 οικοδομικά τετράγωνα (αντίστοιχα σε μέγεθος των νεοϋορκέζικων τετραγώνων) και μέσα σε αυτό θα επιτρέπεται το αλκοόλ, οι γυναίκες θα μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν και γενικότερα δεν θα υπάρχουν κανόνες στον τρόπο ζωής.

«Ο Θεός δεν απαγορεύει τίποτα, γι’ αυτό μας έδωσε μυαλό», είπε ο κληρικός, Edmond Brahimaj, γνωστός στους οπαδούς του ως Baba Mondi, εξηγώντας πώς σκοπεύει να κυριαρχήσει σε ένα κομμάτι γης 27 στρεμμάτων που η Αλβανία θέλει να μετατρέψει σε κυρίαρχο κράτος με τη δική της διοίκηση, διαβατήρια και σύνορα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, λέει ότι θα ανακοινώσει αναλυτικά τα σχέδιά του στο προσεχές μέλλον για αυτό το μικρό κράτος που θα ονομάζεται «Κυρίαρχο Κράτος του Τάγματος Μπεκτασί».

Κύριος σκοπός του νέου αυτούς κράτους θα είναι η προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας.

Οι Μπεκτασήδες

Η σέκτα των Μπεκτασήδων (Bektaşi) δερβίσηδων ανήκει στο Σούφι Ισλάμ και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του Ισλάμ στη Μέση Ανατολή, Μικρά Ασία και Βαλκάνια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Οθωμανική περίοδο, στην Περσική Αυτοκρατορία και αλλού.

Οι μπεκτασήδες παντρεύουν στοιχεία της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με το Σιϊτισμό αλλά και το ορθόδοξο Ισλάμ (Σουνιτισμός).

Μαζί με τους Μεβλεβί και τους Νακσμπαντί θεωρούνται ως οι πλέον γνωστές κατευθύνσεις του σουφισμού την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά την επικράτηση της τελευταίας στα Βαλκάνια και την Ανατολία.

ieidiseis

Δες επίσης

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να ζητήσει αναγνώριση των Κατεχομένων της Κύπρου

Για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ...