Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τα Σπανακοτυροπιτάκια της στιγμής που έκαναν πάταγο σε 5′ Χωρίς φύλλο

Τα Σπανακοτυροπιτάκια της στιγμής που έκαναν πάταγο σε 5′ Χωρίς φύλλο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει (3 κούπες και 1/4)
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 200 γρ ελαιόλαδο (1 κούπα)
  • 200 γρ φύλλα σπανάκι
  • 200 γρ τυρι φέτα
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
  • 1 κρόκο+1 κτσ γάλα
  • Σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι, τοα αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και ανακατεύουμε μέσα στην ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί .
  4. Σπάμε με τα χέρια μας το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ζυμώνοντας ελαφρώς να μπει μέσα στην ζύμη.
  5. Λαδώνυμε τα χέρια μας και μετράμε 50 γρ το κάθε κομμάτι και αφού δώσουμε σχήμα τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε με κρόκο αυγού μαζί με 1 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 c.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και τα πιο νόστιμα σπανακοτυροπιτάκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :

 

Δες επίσης

Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια!

Υλικά που θα χρειαστείτε : Για το Ραβανί 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ.  ζάχαρη 120 ...