Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Προκαλεί ο Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Σας καλώ να αναγνωρίσετε την «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου»

Προκαλεί ο Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Σας καλώ να αναγνωρίσετε την «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου»

Λίγο πριν συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει «τουρκοκυπριακό κράτος».

«Η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να εγκαθιδρύσει, πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό παρουσίασε όπως πάντα την δική του εκδοχή της ιστορίας λέγοντας: «Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο. Μέχρι σήμερα η ειρήνη και η σταθερότητα κυριάρχησαν στην περιοχή. Πάντοτε οι τουρκοκύπριοι και η Τουρκία είχαν την καλή θέληση να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Το μοντέλο της ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένο και υποστηρίζουμε πλήρως την λύση δυο κρατών με δυο διαφορετικά έθνη και την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου».

Δες επίσης

Νότια Αφρική: Δρόμοι έκλεισαν από τις σπάνιες και σφοδρές χιονοπτώσεις

Χιονοπτώσεις ασυνήθιστης έκτασης προκάλεσαν σήμερα σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο στη Νότια Αφρική, όπου το ...