Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δημοσκόπηση Prorata: Πρώτη με 24% η ΝΔ – Τα φαβορί για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Πρώτη με 24% η ΝΔ – Τα φαβορί για την ηγεσία σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 24%  στη δημοσκόπηση της Prorata για τo Attica TV.

Aκολουθεί δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, τρίτη η Ελληνική Λύση με 10%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με 9,5%. Η Ελληνική Λύση με τη Νίκη και την Φωνή Λογικής αθροίζονται στο 17,5%. Ένα εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι ότι στην κατηγορία όσων δηλώνουν ότι δύσκολα βγάζουν τον μήνα (21% του συνόλου των ερωτηθέντων), πρώτο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 14%, δεύτερο το ΚΚΕ με 13% και ακολουθεί τρίτη η ΝΔ με 12,5%.

Το 36% του γενικού πληθυσμού δηλώνει ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνεργαστούν με κοινό ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, με το 23% να δηλώνει επίσης υπέρ της συνεργασίας χωρίς, όμως, κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ το 30% τάσσεται κατά της συνεργασίας.

Ένας στους δύο ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων με κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ αντίστοιχα στο ΠΑΣΟΚ 4 στους 10 θέλουν την σύγκλιση με κοινό ψηφοδέλτιο.

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της Κεντροαριστεράς 45% των πολιτών απαντούν αρνητικά, ενώ αντίστοιχα σε επίπεδο ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται μικρές διαφοροποιήσεις.

Αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται πρώτος με 28%, σε όσους προτίθενται να ψηφίσουν, δεύτερος είναι ο Σωκράτης Φάμελλος με 23% και τρίτος ο Παύλος Πολάκης με 16%.

Στην αντίστοιχη μέτρηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 26%, με τον Χάρη Δούκα να ακολουθεί με 22% και την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με 21%.

Για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει σε κάθε σενάριο να κερδίζει την μάχη της επανεκλογής.

 

 

 

enikos

Δες επίσης

Debate ΠΑΣΟΚ: Οι κόντρες, τα «καρφιά» και η αποτίμηση για τους 6 υποψηφίους – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Το «πράσινο» debate έγινε, οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ άνοιξαν τα «χαρτιά» ...