Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
250 γρ. Βούτυρο Αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 6 μέτρια αυγά
- 250 γρ. γάλα
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια
Για το σοκολατένιο μείγμα
- 2 κ.σ. κακάο
- 50 γρ. γάλα
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα κέικ 28 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
- Ρίχνουμε την υγρή βανίλια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σταδιακά, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα λείο, αφράτο μείγμα.
- Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα κέικ 28 εκ., προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα.
- Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το έξτρα γάλα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Με μια σπάτουλα βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο λευκό και με απαλές κινήσεις κουνάμε τη σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170°C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και έπειτα το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το πιο νόστιμο, αφράτο δίχρωμο βουτυρένιο κέικ είναι έτοιμο να το απολαύσετε!