Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τα πρώτα λόγια του παιδιού για τον εφιάλτη που βίωσε

Βιασμός 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τα πρώτα λόγια του παιδιού για τον εφιάλτη που βίωσε

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Η φρικιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν ο πατέρας του 5χρονου προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, όπου ανέφερε τον βιασμό του γιου του από τους δύο συμμαθητές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γονείς αντιλήφθηκαν την αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού τους, το οποίο ρωτούσαν επανειλημμένα εάν συνέβη κάτι στο σχολείο, με τον 5χρονο να μην απαντά. «Το πρωί ήταν καλά και το μεσημέρι, ήταν σαν άρρωστος. Δεν έτρωγε, δεν μιλούσε, δεν έλεγε τίποτα. Μόνο με κοιτούσε μέσα στα μάτια», λέει η μητέρα του.

Ο 5χρονος, μη μπορώντας να αντιληφθεί τα όσα φέρεται να συνέβησαν στο κορμάκι του λόγω της τρυφερής ηλικίας του, πήγε στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί, και ξύπνησε το απόγευμα. «Όταν ξύπνησε, μου είπε ότι θέλει να πάει τουαλέτα. Ήταν πάρα πολύ φοβισμένος και τρομαγμένος. Σε κάποια φάση, όσο στεκόταν όρθιος, είπε “μαμά πονάει” (σ.σ. αναφερόμενος στην επίμαχη περιοχή). Τρελάθηκα, γιατί δεν μου έλεγε κάτι παραπάνω. Με τον άντρα μου αναρωτιόμασταν τι έγινε στο νηπιαγωγείο. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, που τον ρωτούσαμε συνεχώς εάν τον πείραξε κάποιος ή αν έγινε κάτι άλλο στο σχολείο, ο μικρός με ρώτησε “μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;” και εγώ προσπάθησα να τον ηρεμήσω και του απάντησα “ναι εννοείται”. Και τότε μας αποκάλυψε τι συνέβη».

H περιγραφή της φρίκης

Ο 5χρονος προσπάθησε να εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια στους γονείς του, τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια των μικρών συμμαθητών του, σε χώρο του νηπιαγωγείου, χωρίς να αντιληφθεί κανένας τίποτα. «Ο μικρός μας είπε: “Όταν βγήκαμε για διάλειμμα, ήρθαν δύο παιδιά και με πήραν μέσα στην τάξη. Πρώτα με χτύπησαν, με έσπρωξαν δυνατά και εγώ έπεσα κάτω. Τότε μου κατέβασαν το παντελόνι μου….». Σε αυτό το σημείο, επιλέγουμε για ευνόητους λόγους να μην δημοσιοποιήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτής της νοσηρής κατάστασης που κατήγγειλε ο πατέρας του.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα και μέχρι και τώρα δεν μπορώ να τα δεχτώ. Αφού μας τα είπε, πήγαμε με τον άνδρα μου να βρούμε τους γονείς των άλλων δύο παιδιών που μας είπε ότι τον κακοποίησαν. Όταν τους αντίκρισα, τους ρώτησα τι έκαναν τα παιδιά τους στο δικό μου, και μου απαντούσαν “δεν κάνουν τα δικά μας παιδιά τέτοια πράγματα”. Τους λέω “φώναξε το παιδί να ρωτήσουμε τι έγινε”, και τότε εκείνο μου απάντησε “ναι το έκανα μαζί με τον ξάδελφό μου”, αλλά η μητέρα συνέχισε να το αρνείται και του είπε να σταματήσει να μιλάει, και να πει ότι δεν έκανε κάτι».

Στην συνέχεια, σε κατάσταση σοκ, η οικογένεια του 5χρονου, κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο της περιοχής, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί τους. «Οι γιατροί παρατήρησαν και εξέτασαν την επίμαχη περιοχή, και κάλεσαν την αστυνομία. Εξετάστηκε και από ιατροδικαστή. Έχουμε δώσει καταθέσεις και τώρα ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνουν».

«Φοβάμαι να στείλω τα παιδιά μου σχολείο» – Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Οι γονείς των δύο 5χρονων αγοριών, που καταγγέλθηκαν για τον βιασμό του συμμαθητή τους, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, και αφέθηκαν ελεύθεροι. «Τους αντικρίσαμε για δεύτερη φορά, και μας κοίταζαν λες και ήθελαν να μας σκοτώσουν, επειδή τους καταγγείλαμε. Είμαστε σε χάλια κατάσταση, και εμείς, και το παιδί μας, αλλά και τα 3 αδελφάκια του. Φοβάμαι να τα στείλω στο σχολείο», υποστηρίζει η μητέρα.

Σημειώνεται πως εκτός από τους γονείς, συνελήφθησαν και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, οι οποίοι στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, με την κατηγορία της παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. «Από το νηπιαγωγείο μας είπαν να μην μιλήσουμε σε κάμερες και δημοσιογράφους» τονίζει η μητέρα του 5χρονου.

Το «γκέτο» της Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, πρόκειται για μουσουλμανικές οικογένειες που κατοικούν σε έναν συγκεκριμένο δρόμο της Αλεξανδρούπολης,  ο οποίος θεωρείται από τους κατοίκους ένα «σκοτεινό δωμάτιο», που απέχει μόλις 3 χλμ από το κέντρο της πόλης, καθώς τόσο η ενήλικη, όσο και η ανήλικη και παιδική παραβατικότητα αυξάνεται συνεχώς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως πολλά παιδιά που κατοικούν στην εν λόγω περιοχή, αναγκάζονται να εργάζονται, δεν πηγαίνουν στο σχολείο, και δεν χαίρονται την ηλικία τους, όπως θα έπρεπε.

«Έμαθα ότι η οικογένεια των δύο 5χρονων, έχει απασχολήσει τις Αρχές, με πάρα πολλά περιστατικά, όπως κλοπές, συμπλοκές κλπ. Τους φοβούνται οι υπόλοιπες οικογένειες» λέει στο enikos.gr, άνθρωπος που γνωρίζει καλά την περιοχή, την χαρακτηρίζει «γκέτο» και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αν αδιαφορούν οι γονείς, το σχολείο πρέπει να πάρει θέση»

Η δικηγόρος της οικογένειας του 5χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας.

«Θα πρέπει να υπάρξει μία πολύ σοβαρή μελέτη για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αρχικά αναφερόταν ότι πρόκειται περί Ρομά, ενώ είναι Έλληνες μουσουλμάνοι. Το θέμα φάνηκε λίγο να υποβαθμίζεται. Ο πατέρας, είναι σε άθλια κατάσταση, το ίδιο και το παιδί. Έγιναν συλλήψεις έπειτα από πίεση και αγωνία, προκειμένου να δοθεί σωστή διάσταση στο ζήτημα.

Η εγκληματικότητα, όπως φαίνεται, έχει φτάσει σε νηπιακή ηλικία και το κράτος πρέπει να παρέμβει άμεσα. Μου μετέφερε η οικογένεια, και το λέω με κάθε επιφύλαξη, ότι τα παιδάκια που κατηγορούνται, κυκλοφορούσαν “αδέσποτα”, δεν υπήρχε καμία επιμέλεια. Ο πατέρας, ειδοποίησε την νηπιαγωγό για να δούμε τι συμβαίνει με αυτά τα παιδιά, και δεν έγινε τίποτα. Τα πάντα πηγάζουν από το σπίτι, όμως στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έχει σημαντικό ρόλο και το σχολείο. Αν αδιαφορούν οι γονείς, καλείται το σχολείο να πάρει θέση. Πως έβγαλαν από μέσα τους πεντάχρονα νήπια τέτοια άγρια συμπεριφορά; Που ήταν η νηπιαγωγός την ώρα αυτής της πράξης; Όταν μιλάμε για Έλληνες πολίτες, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σαν κοινωνία, σε όλες τις θρησκείες, χωρίς διαχωρισμούς».

Παράλληλα, η κα Ανάσογλου επεσήμανε πως η οικογένεια του θύματος, έχει συγγένεια με την 29χρονη Τζεβριέ, η οποία δολοφονήθηκε το 2021 από τον 30χρονο σύζυγός της, που την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου

 

 

 

enikos

Δες επίσης

Σάλος με το «Drag Show» σε φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Μαρινάκης: «Συμμερίζομαι απόλυτα τις αντιδράσεις»

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για φεστιβάλ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πρόγραμμα του οποίου υπάρχει ένα ...