Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι που λιώνει στον στόμα!

Γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχαράκι που λιώνει στον στόμα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ
  • 1 κιλό μοσχάρι (σπαλομίτα)
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μικρό πράσο
  • 1 καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ πελτέ  ντομάτας
  • 400 γρ. φρέσκια  σάλτσα ντομάτας
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο Δάφνης
  • 1 λίτρο καυτό ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ αλάτι
  • πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
  • 30 γρ, ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μέτριο κριθαράκι
  • 1,5 λίτρο βραστό νερό
Πυρέξ 40χ25 εκ.
Εκτέλεση
  1. Σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε μερίδες το μοσχαράκι.
  2. Ξανα σκουπίζουμε τις μερίδες που κόψαμε και σε μια σοτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγα κομμάτια κάθε φορά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα για 2-3 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας την σοτάρουμε και ρίχνουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας , το μπαχάρι, το στικ κανέλας, το φύλλο δάφνης και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του από το πιάτο, το βραστό ζωμό λαχανικών ή βοδινού κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για 2 λεπτά.
  7. Το ρίχνουμε και το στρώνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 40χ25 εκ.
  8. Λίγο πριν κλείσουμε το κρέας και αφού έχει μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  9. Βάζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία πάνω από το κριθαράκι και προσθέτουμε πάνω από το κρέας την σάλτσα.
  10. Ρίχνουμε 1,5 λίτρο βραστό νερό (η αναλογία για τα 500 γρ κριθαράκι είναι 1/3).
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 170 c.
  12. Στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για ακόμη 15 λεπτά.
  13. Βγάζουμε το γιουβέτσι το αφήνουμε για λίγο να κάτσει και έπειτα σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι

 

Δες επίσης

Η Τέλεια Καρμπονάρα σε Λιγότερο από 30 Λεπτά

Υλικά Για 4 άτομα 500 γρ.μακαρόνια Νο6 100 γ.μπέικον 2 κρόκους αβγών 200 ml κρέμα ...