Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / «Κεραυνοβολήθηκε» η Πιαλεία!!! Κεραυνός σκόρπισε τρόμο & ζημιές στο χωριό (βίντεο)

«Κεραυνοβολήθηκε» η Πιαλεία!!! Κεραυνός σκόρπισε τρόμο & ζημιές στο χωριό (βίντεο)

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι κάτοικοι της Πιαλείας, όπου σήμερα ξημερώματα και γύρω στη 1:00, την ώρα της νεροποντής, κεραυνός έπεσε στο κέντρο του χωριού και συγκεκριμένα στην Πλατεία «Αγιασμού», κεραυνοβολώντας πλάτανο μέσα στο κεντρικό ρέμα, προς την Πλατεία του «Χαλιά», σκίζοντας κυριολεκτικά το δέντρο στα «δύο».

Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό, που θραύσματα του δέντρου εκσφενδονίστηκαν στις γύρωθεν οικίες προκαλώντας ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα, έσπασαν τζάμια οικιών.

Επίσης, τμήμα του κορμού του πλατάνου, καταπλάκωσε αγροτικό ΙΧ, που ήταν σταθμευμένο στον εκεί χώρο, κλείνοντας παράλληλα τον δρόμο, τον οποίο έδωσε ξανά στην κυκλοφορία, με επέμβασή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μάλιστα ο κρότος που προκλήθηκε από την πτώση του κεραυνού, ήταν τόσο δυνατός, που έγινε ξεκάθαρα αντιληπτός και σε πολλές άλλες Κοινότητες του Δ. Πύλης.

Να επισημάνουμε προς γνώση των πάντων, πως το ξύλο του πλατάνου, είναι πολύ καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, γι’ αυτό και προσβάλλεται εύκολα από κεραυνούς, οπότε σε περιπτώσεις τέτοιου είδους μπόρας, καλό θα ήταν να προσπερνώνται ταχέως.

Pialeia (7) Pialeia (6) Pialeia (5)

Pialeia (4) Pialeia (3) Pialeia (2)

Πηγή: pylinews

Δες επίσης

Με καλά νέα από τις Βρυξέλλες η έλευση του Γιώργου Αυτιά στα Τρίκαλα

Μεγάλη επιτυχία και με καλά νέα  είχε η έλευση του γνωστού Δημοσιογράφου και Ευρωβουλευτή της ...