Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Πούτιν: «Οι ΗΠΑ πυροδοτούν εντάσεις και μας απειλούν – Οι BRICS και όχι η Δύση είναι οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης»

Πούτιν: «Οι ΗΠΑ πυροδοτούν εντάσεις και μας απειλούν – Οι BRICS και όχι η Δύση είναι οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πυροδοτούν εντάσεις στην Ασία οι οποίες απειλούν την Ρωσία και την Κίνα δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου μίλησε σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου κορυφής των χωρών που ανήκουν στην ομάδα BRICKS, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ρωσική πόλη Καζάν.

Ο Πούτιν επιθυμεί να οικοδομήσει την ομάδα των BRICS – η οποία έχει διευρυνθεί και περιλαμβάνει την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική – ως ένα ισχυρό αντίβαρο στη Δύση στην παγκόσμια πολιτική και το εμπόριο.

Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι η ομάδα των χωρών BRICS (και όχι η Δύση) θα παραγάγουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, χάρη στο μέγεθος της ομάδας και τη σχετικά ταχεία ανάπτυξή της σε σύγκριση με εκείνη αναπτυγμένων χωρών της Δύσης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν θα φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής στην πόλη Καζάν από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου. Ο αρχηγός του Κρεμλίνου ελπίζει να αναπτύξει τις BRICS –που περιλαμβάνουν τώρα την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική– ως ένα ισχυρό αντίβαρο απέναντι στη Δύση στην παγκόσμια πολιτική και στο εμπόριο.

“Οι χώρες στην ένωσή μας είναι ουσιαστικά οι οδηγοί της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Στο προβλεπτό μέλλον, οι BRICS θα παραγάγουν την κύρια αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ”, είπε ο Πούτιν σε αξιωματούχους και επιχειρηματίες σε επιχειρηματικό φόρουμ των BRICS στη Μόσχα.

“Η οικονομική ανάπτυξη των μελών των BRICS θα εξαρτάται όλο και λιγότερο από εξωτερική επιρροή ή παρέμβαση. Αυτό είναι ουσιαστικά οικονομική κυριαρχία”, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δες επίσης

Αυτή η χώρα ψηφίστηκε ως η πιο φιλική στην Ευρώπη -Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Είναι εύκολο να θεωρήσεις μια πόλη «φιλική». Οι άνθρωποι ευχαριστούν τον οδηγό του λεωφορείου όταν ...