Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, φεύγουν οι βροχές

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, φεύγουν οι βροχές

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο, Δευτέρα (21.10.24) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις βόρειες Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ο καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δες επίσης

Καιρός 28η Οκτωβρίου: Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για το τριήμερο

Την πρόγνωσή του για το πως θα κυλήσει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα έκανε ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας μέσω ...