Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Έκαναν λιτανείες για να βρέξει σε Πάρο και Νάξο – Γιατί οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια του Θεο

Έκαναν λιτανείες για να βρέξει σε Πάρο και Νάξο – Γιατί οι κάτοικοι ζητούν την βοήθεια του Θεο

Σε απόγνωση καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι στις Κυκλάδες λόγω της ανομβρίας

Η ανομβρία που επικρατεί επί μήνες σε όλη τη χώρα έχει στρέψει πλέον τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται στη θρησκευτική πίστη και στον θεό.

Το πρωί, οι κάτοικοι της Πάρου και ιερείς έβαλαν σε λιτανεία στο λιμάνι του νησιού, την Παροικιά, την εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, κάνοντας παράκληση για βροχή, καθώς, πέραν των άλλων καλλιεργειών, έχει πληγεί ιδιαίτερα ο ελαιοκομικός κλάδος, με τους καλλιεργητές να επισημαίνουν ότι η παραγωγή θα σημειώσει φέτος μείωση έως και 50%.

Ανάλογη λιτανεία έγινε το πρωί της Κυριακής και στη Νάξο, με τους κατοίκους του νησιού και ιδιαίτερα τους πατατοκαλλιεργητές να παρακαλούν για τη βροχή στο Γλυνάδο και στις γύρω περιοχές ώστε να «ζωντανέψουν» ξανά τα χωράφια τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι τοπικές κοινωνίες εκφράζουν την οργή τους για τη διαχρονική έλλειψη έργων και υποδομών στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, που τις έχει οδηγήσει -όπως τονίζουν- ως τελευταίο καταφύγιο, στη θρησκευτική πίστη.

news.gr

Δες επίσης

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Ανεβαίνει ο υδράργυρος, φεύγουν οι βροχές

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο, Δευτέρα (21.10.24) ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή ...